Megalakul a Kistérségi Közkincs Kerekasztal

A Közkincs Kerekasztal létrehozására 2008. évben nyert pályázati támogatást a Tatai Kistérségi Többcélú Társulás az Oktatási és Kulturális Minisztérium KÖZKINCS programja keretében. Kerekasztal alakuló ülésére 2008. szeptember 17-én, 10.00 órára Tatán, a Helyőrségi Klubba. (2890 Tata, Ady E. út 14.)

A Közkincs Kerekasztal célja a kistérségben tevékenykedő polgármesterek, településfejlesztési és kulturális szakemberek, civil szervezetek részvételével feltárni a kistérség értékeit, lehetőségeit, megtalálni a települések közti és a településeken belüli kapcsolódási pontokat.
A feltárt adatok adnák az alapot a kistérségi turisztikai és kulturális adatbázis és szolgáltatásjegyzékhez is, segítenek a kistérségi kulturális stratégia előkészítésében.
Segítséget jelentenek a kistérségben működő önkormányzatoknak, intézményeknek, civil szervezeteknek lehetőségeik megtalálásában, együttműködések kialakítására.
A kultúra nem öncélú jelenség, hanem területfejlesztési eszköz, a kultúrafejlesztés a területfejlesztés elengedhetetlen része.
Megvalósítani kívánt cél a tatai kistérség kulturális és idegenforgalmi adatbázisának és szolgáltatásjegyzékének létrehozása, a tatai kistérség kulturális stratégiájának előkészítése adatfeltárással.

A nyitóelőadáson bemutatjuk a tardosi településfejlesztési koncepcióhoz készített interjúk eredményét, hogy a civil szervezetek és magánemberek bevonásával hogyan lehet feltárni értékeinket, és ezek alapján elindulni egy úton a turizmusfejlesztésben és a kulturális összefogásban.  
Az előadáson a résztvevő önkormányzatok, valamint a településeken működő intézmények és civil szervezetek képviselői kötetlen beszélgetés keretében elmondhatják, hogy ők miben látják értékeiket, lehetőségeiket, nehézségeiket.